Mesztegnyő község honlapja

mesztegnyo kerekparut banner

A Marcali Járásban, az általános iskolákban az első évfolyamra, a 2019/2020-as tanévben tanköteles korba lépő gyermekek beiratkozására:

2019. április 11. (csütörtök) 8:00 - 17:00 óráig
és
2019. április 12. (péntek) 8:00 - 17:00 óráig
meghatározott időszakban nyílik lehetőség.

Bővebb információ:itt!

2019. február 22., péntek 09:57

Adótájékoztató!

Tisztelt Adózók!

Az M7 Takarék mesztegnyői fiókjának bezárása miatt az idei évtől helyi adóik befizetését csekken, illetve átutalással teljesíthetik majd.

Az első félévi számlaegyenleg értesítők - melyek tartalmazzák a 2019. első félévére befizetendő adó összegét, és a hozzájuk kapcsoló csekkeket - várhatóan 2019. február hónapban kézbesítésre kerülnek.

 

Vetróné Meiszterics Jusztina
adóügyi előadó

Január 18-án látogatott el könyvtárunkba Biró Zoltán író, aki egyébként a Marcali Rendőrségen dolgozik, mint bűnügyi osztályvezető helyettes. Azt még elmondhatjuk róla, hogy két gyönyörű gyermek édesapja.

Nagyon sok dolgot tudhattunk meg róla, mint magánemberről, megjelent műveiről, s a folyamatban lévő következő regényéről.

06

2019. január 20., vasárnap 09:31

ZÖLD ÓVODA LETTÜNK

Amikor először hallottam róla, hogy létezik Zöld Óvoda, már akkor megfogalmazódott bennem, hogy ez nekünk való, és meg kéne próbálnunk, mert a Mesztegnyői Óvoda tulajdonképpen már az is. S mivel a természet, állat-és növényvilág, s védelmük, s minden ezt felölelő téma közel áll hozzám, s úgy éreztem minden kollégámhoz, ezért nem is oly rég, talán alig több mint egy éve megkérdeztem tőlük, hogy szeretnék-e, hogy mi is Zöld Óvoda legyünk?! A válaszon nem is lepődtem meg, egyhangú igen volt! Rögtön neki is láttam, hogy utánajárjak a lehetőségeknek.

Az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár hirdeti meg minden évben a pályázatot óvodák számára „Zöld Óvoda” és „Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére.

2019. január 22., kedd 09:20

Apák napja az oviban

Január 16-án játszó délelőttöt tartottunk óvodánkban. Minden gyermek meghívta édesapját, nagypapáját. A reggeli órákban az édesapjukkal érkezett gyermekek még nagyobb örömmel jöttek óvodába, hisz ez a nap különleges, más, mint a többi – együtt tölthettek apával, nagypapával egy egész délelőttöt.

2019. január 22., kedd 09:13

Szilveszteri bál

A Faluházi óév-búcsúztató után egy nappal rendeztük meg, hosszú ideje először, Szilveszteri bálunkat.

Ami minket illet, már nyáron eldöntöttük, hogy szeretnénk egy nagyon hangulatos és felejthetetlen szilveszteri mulatságot összehozni. Egy olyan rendezvényre gondoltunk, ami méltón zárja a 2018-as esztendőt.  Murphy törvényei szerint, azért nem volt miden olyan egyszerű, le kellett győznünk néhány olyan akadályt, aminek ha nem találjuk meg a megoldását, akkor az egész program kudarcba fulladhat. Hát, volt néhány érdekes pillanat. De egy valamit ez alkalommal nagyon megtanultam az életben. Ha meg sem próbálod, akkor tényleg veszítettél. Ennek tudatában, na és a cél érdekében folyt a lázas készülődés. Milyen legyen a díszítés, kell-e székszoknya, és a legfontosabb, hogy ki fog zenélni. Szép lassan kezdett összeállni a kép a bált illetően. A legjobb az egészben az volt, hogy egy nagyon jó kis szervező gárda jött össze, nekik külön is megköszönném a rengeteg munkát. Maga a bál nagyon jól sikerült. Azt hiszem, bátran elmondhatom, hogy a vártnál is jobban. Ezt az állítást támasztja alá egy nagyon kedves vendégünk által mondott mondat a bál közepén:

„Aki itt nem tudta jól érezni magát, az vessen magára.”

Pedig Viktória

2019. február 22., péntek 09:11

Tudnivalók a vitaminokról..

Vitaminokra minden életkorban szüksége van az embernek, különböző hangsúlyokat kapnak egyes életkorok vagy időszakok. Télen például nagyobb mennyiségben (1000mg) van szüksége a szervezetnek C vitaminra az ellenállóképesség kialakításához. Várandóság idején az egyik legfokozottabb a vitaminszükségletünk. Nagyobb mennyiségben kell bevinnünk őket a magzat fejlődése érdekében. Jelentősen, az az 100%al több folsavra, D vitaminra és vasra, de 50%al több kalciumra, magnéziumra és C-vitamin bevitelre kell ügyelnünk!

1. oldal / 13

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés