Mesztegnyő község honlapja

mesztegnyo kerekparut banner

A Somogy Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének az utolsó megyei művészeti bemutatója került megrendezésre Mesztegnyőn, a hétvégén. A megye tizennégy településéről érkeztek szépkorú művészeti csoportok, klubok, egyesületek, hogy a tavaszi kistérségi találkozókon továbbjutott produkcióikat bemutathassák. Kettőszáz vendéget vártunk, akik egy csoportot kivéve meg is érkeztek mindannyian.

   Mivel a Művelődési Házunk felújítás alatt van, ezért a Ladi János Általános Iskola sportcsarnokát alakítottuk át színházteremmé. Ebben többek között az iskola nagy segítségünkre volt, amit itt is szeretnék megköszönni az Igazgatónőnek, Gyöngyinek és minden ott dolgozónak. Az Önkormányzat az év elején beadott pályázatának köszönhetően a rendezvényhez sikerült csoportos étkezést biztosítani, amit az Óvoda konyhájának dolgozói készítettek el. Nagy sikere volt a finom ebédnek, köszönöm a lányoknak is a szombati munkájukat.

A Mesztegnyői Önkormányzat minden évben felköszönti a legalább nyolcvanadik életévüket elért, szépkorú mesztegnyői lakosokat!
Ezt a szép szokást az idősek hónapjának zárásaként egy zenés, műsoros, vacsorás bállal kötöttük össze. Ebben az évben több mint húsz szépkorú fogadta el meghívásunkat és vett részt személyesen is rendezvényünkön.
Az Általános Iskola hangulatosan feldíszített sportcsarnokában fogadtuk vendégeinket. Felolvastuk az ünnepeltek névsorát és Nagy László Péter polgármester úr, valamint Takácsné Szalavári Paula átadták az emléklapokat, az ajándékokat. Mivel rendezvényünket 5 évvel ezelőtt indítottuk útjára, ezért a visszafelé ötödik legidősebb hölgyet és urat köszöntöttük, mint a legidősebb Mesztegnyői polgárt. Hála Istennek az előző évek ünnepeltjei is többségében még velünk vannak, többen részt is vettek az ünnepélyünkön.
    Ezt követően az este műsoros része következett – Molnár Jánosné, HONI Néptánc Együttes, Szivárvány Nyugdíjas Klub Marcali – Borsó Sándorné Kati - Fűzfa András-Életöm históriája, Bajtársi Egyesület Dalárdája, Lölle Hagyományőrzők – Dolbert Ferenc – versekkel, dalokkal, táncokkal köszöntötték közönségünket. Majd a hidegtálakkal és isteni finom süteményekkel teli asztalokról tölthette meg mindenki kedve szerint a tányérját és a pocakját.
    A jó hangulatról Tislér István barátunk gondoskodott, és egészen 11 óráig húzta a talpalávalót. Közben még a tombolasorsolást is lebonyolítottuk, aminek főnyereménye egy torta volt.

Tisztelettel mondok köszönetet azoknak az embereknek, akik nélkül nem jöhetett volna rendezvényünk!
A Mesztegnyői Önkormányzatnak, Krenner Klaudiának a pályázat megírásáért, a Ladi János Iskolának a helyszín biztosításáért, a Konyhásoknak a finom vacsoráért, a sütemények, borok, tombolatárgyak, torta felajánlásért, a fellépőknek a műsorokért, a honis fiúknak a hangosításért, a kollégáimnak és a többieknek a sok segítségért!  

Minden ünnepelt mesztegnyői szépkorúnak további nagyon jó egészséget, erőt, sok boldogságot kívánunk szeretettel!

Mesztegnyő, 2019-11-14

                                Kövesdiné Panyi Antónia

 

2019. november 13., szerda 18:49

Meghívó

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2019. november 16-án, szombaton a 9.30-kor kezdődő Somogyi Szépkorúak Hagyományőrző és Színjátszó Találkozójára!
Helyszín: Ladi János Általános Iskola Sportcsarnoka
Belépő nincs!
Házi süti felajánlásokat szívesen fogadunk!
Mindenkit szeretettel várunk!

A rendezvény házigazdái:
Mesztegnyői Honi Hagyományőrzők

MEGHÍVÓ + PROGRAM

2019. november 19., kedd 09:05

FELHÍVÁS

ADVENTI ABLAK KALENDARIUM

Az újság tartalma az alábbi linken, vagy a Gólya-hír menüpont alatt érhető el:

http://www.mesztegnyo.hu/index.php/mesztegnyoi-golyahir/vii-evfolyam-2019-ev

2019. október 02., szerda 07:26

Horgos – Szüreti Napok

Újra eltelt egy esztendő! Talán így is mérhetnénk az idő múlását. Harminc éves lett kapcsolatunk a délvidéki, valamikori jugoszláv, ma szerb, többségében magyarok lakta – valamikor több mint 10 ezer, ma 6 ezer fős - településsel, Horgossal. A Magyarok Világszövetsége által szervezett delegáció járt Mesztegnyőn a Faluházban, ahol Kövesdi Tiborné Gizi néni biztosította a szakmai programot, valamint az egyesületi tagok és a honis néptáncosok a kulturális programokat. Turu Károly a horgosi Bartók Béla Közművelődési Egyesület akkori vezetője volt a kapcsolatunknak az egyik megalapozója Gizi nénivel együtt.

   Már talán nagyszülők is vannak azok között a fiatalok között, akik az első horgosi kirándulások, fellépések résztvevői voltak. Az bizonyos, hogy sokan közülük már nincsenek közöttünk, remélhetőleg a túloldalon ápolgatják régi barátságaikat, kapcsolataikat. Csodálatos, néha tréfás, itt-ott szomorú emlékek idéződnek fel egy-egy találkozás alkalmával mindannyiunkban, akik részesei voltunk – ki hosszabb, ki rövidebb ideig – ennek a harminc esztendőnek.

     Sors Róbertet Horgos Helyi Közösségének Elnökét idézem: „Jó hogy vagytok nekünk! Szüreti Napok nem lehetne Mesztegnyő nélkül!”

   Már a nyáron, a rétesfesztivál idején meghívást kapott Mesztegnyő Község Önkormányzata, valamint civil szervezeteink, hogy a szeptember végén, harmincadik alkalommal megrendezésre kerülő Szüreti Napok rendezvényen részt vegyünk.

   Olyan esztendő a harmincból talán nem is volt, hogy mesztegnyői vendége ne lett volna a horgosi Szüreti fesztiválnak. Ha többen nem is, egy-egy személyautóval mindig utazott kisebb küldöttség, eleget téve a meghívásoknak.

" Testvér-települési programok és együttműködések! - 33. Kárpát-medencei Honismereti Ifjúsági Találkozó Mesztegnyő"
Azonosítószám: TTP-KP-1-2019/1-000033

„Röpülj, lelkem, keresd meg hazámat!
Enyhe dombsor, lankatag magyar föld!
S az a róna túl már a nagy-alföld
szemhatártól, ahol a nap támad.
Röpülj, lelkem, röpüld át hazámat!
Szemhatártól-szemhatárig, s újra
merre emléked, a halk selyempók
vonja szálát, szállj a rónán túlra,
s át hol állnak a bolond sorompók:
és akármit ír a kard a rögre,
lankád mellől el ne bocsásd bérced:
ha hazád volt, az marad örökre;
senkisem bíró, csak ahogy érzed!”


Babits Mihály: Hazám

A 33. Találkozónk mottójául Babits Mihály gyönyörű versének sorait választottam. Azt hiszem, hűen tükrözi azt a szellemiséget, amit képvisel rendezvényünk immár több mint három évtizede.

2019. szeptember 20., péntek 17:48

Meghívó

meghivo20190926

2019. szeptember 18., szerda 10:17

Köszönetnyilvánítás

KIT tam koszonolevel

2019. szeptember 11., szerda 08:46

Hirdetmény

szoc tűzifa 2019 hirdetmeny

1. oldal / 15

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés