Mesztegnyő község honlapja
2020. január 14., kedd 20:06

Közgyűlés meghívó

kozgyules meghibo honi

2020. január 14., kedd 19:56

Adventi ablakkalendárium

Az adventi várakozásban hagyományteremtő szándékkal egy újabb „lélektől-lélekig”programot indítottunk útjára. A meghirdetés után voltak kételyeim a sikert illetően, de ahogy haladtunk előre a naptárunkban, hamar magam mögé dobtam őket!

   Magyarországon már pár éve elindult, - ha jól tudom Solymáron kezdték el – igazi hangulatos adventi lélekemelő közösségépítő tevékenységhez kaptam kedvet, amit szerettem volna megosztani a mesztegnyőiekkel! Azt hiszem, hogy sikerült is!

   December első napjától a szentestéig – 24 este, 24 ablak – önként jelentkezőkkel, minden estének más házigazdája volt. Az érdeklődők, házigazdák estéről estére – időjárástól függetlenül – ellátogattak egymáshoz megcsodálni a szépen feldíszített adventi ablakokat, rajtuk az aznapi dátummal. Egy kedves kézműves képeslappal megköszöntük a házigazdáknak a kedves vendéglátást és boldog ünnepeket is kívántunk egyben az ott lakóknak. Karácsonyi dalokkal, és gyönyörű versekkel – egy általam összeállított, 60 karácsonyi versből álló verseskötettel, amiből aztán választhatott a házigazda egyet – tettük még bensőségesebbé az estét.

(Írta: Somogy Megyei Önkormányzat)

Az értékek megőrzéséről szólt az ünnepi Megyehét szerdai programja. A hagyományoknak megfelelően idén is átadták az Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címeket, illetve a Somogyi Érték díjakat is kiosztották.

 Szajcz Adrián, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte: a híradásokban kevesebb szó esik azokról, akik értékeket teremtettek egykor, akiknek örökségét kötelességünk megőrizni, megóvni. Szerencsés helyzetben vagyunk mi, somogyiak, hiszen számtalan kincs található megyénkben és tudjuk azt is, hogy kötelességünk is fakad ebből. Bőkezű volt a természet megyénkkel, ahogy azok az alkotók, közösségek is, akik itt éltek, élnek és gyarapították értékeinket, hogy azok valóságos kinccsé, Somogyország Kincsévé válhassanak. Olyan kincsekké, melyekre nem csak mi lehetünk büszkék, hanem valamennyi magyar.

Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címet kapott 2020-ban a balatonszárszói Költészet Napi Versmondó-verseny.

Az ideivel együtt 96 ilyen cím került kiosztásra.Dr. Vörös Tamás, a Somogy Megyei Értéktár Bizottság elnöke ismertette az értéktár létrejöttének körülményeit, valamint feladatát és kiemelte, hogy a Somogy Megyei Értéktárban 153 érték szerepel már.

A Somogy Megyei Értéktárba 2019-ben felvett értékek: Mesztegnyőről a Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozók, a Nepomuki Szent János rk. templom és kolostor, Kövesdi Tiborné munkássága és az általa alapított Honismereti Egyesület, a mesztegnyői rétes- és a Rétesfesztivál.

Páll Endre életműve és hagyatéka, a Magyar Pálos Rend Somogy megyei emlékei, Somogy megye múltjából – levéltári évkönyvsorozat, Hanzel Csanád László tojáspatkoló munkássága valamint Tóth Mihály (1911-1986) fafaragó életműve.

somogyi ertekek 2020 cikkfoto

2019. december 14., szombat 19:40

Közmeghallgatás – 2019. december 5.

Minden esztendőben az Önkormányzatnak az év közbeni munkájáról beszámolási kötelezettsége van, amit ilyenkor év vége felé, december hónapban szokott megtartani!

December 5-ére esett a választása a Képviselő-testületnek.

A felújítás alatt álló Művelődési Házban – a házasságkötő teremben került sor a beszámolóra, amit kb. 50 fő mesztegnyői lakos tisztelt meg jelenlétével.

2020. január 02., csütörtök 13:05

Óévbúcsúztató 2019

2019. december 30-án Mesztegnyőn hosszú évek óta megszervezzük az óévbúcsúztató faluszilvesztert.

A szabadtéri, egésznapos rendezvényre ismét száznál többen voltak kíváncsiak, akik aktív részesei is voltak ennek a hagyományos, hangulatos előszilveszteri mulatságnak!

Rotyogtak a kondérokban, katlanokban a finom pörköltek, gulyások, csülkös káposzták, sültek a kemencében, tárcsán a ropogós sültek, halak, langallók. illatoztak a lélekmelegítő forraltborok! Hamar lekerültek a táncos fiatalokról a kabátok, akik megörvendeztettek bennünket táncaikkal! Este kilenc óráig bírtuk szusszal, majd lassan-lassan kiürült a faluház udvara.

Nagyon jó hangulatban, szikrázó napsütésben méltóképpen elbúcsúztattuk a 2019-es esztendőt!

 Minden résztvevőnek, sütő-főzőnek köszönöm a szuper hangulatot, vidámságot, a sok finomságot! 

Áldott, békés, egészségben, boldogságban, sikerekben bővelkedő újesztendőt kívánok szeretettel mindenkinek!

Mesztegnyő, 2020.01.01.    

Kövesdiné Panyi Antónia

Ebben az esztendőben is csatlakozott a Mesztegnyői Máltai csoport a Spar-Adni öröm! - adománygyűjtéshez. 

Kettő nap állt a rendelkezésünkre a marcali Spar üzletben! Köszönjük adakozó embertársaink segítő támogatását! Háromszáz darab csomagot sikerült összeállítanunk, melyekbe a Dél-Dunántúli Régió adományai is belekerültek!

A mai napon a Faluház udvarán kerültek kiosztásra a főként tartós élelmiszert tartalmazó csomagok és ruhaneműk!

Mindenkinek köszönjük a segítséget, támogatást, és a felajánlásokat!

Köszönjük a gyűjtésben és az osztásban segédkezők munkáját!

Mindenkinek áldott, kegyelemteljes, békés karácsonyt és sikeres, boldog újesztendőt kívánunk szeretettel! 

 

A MMSZSZ Mesztegnyői csoportja

Panyi Antalné csoportvezető

2019. december 04., szerda 15:11

Falumikulás

Falumikulas2019

2019. december 04., szerda 15:09

Ruhabörze

Ruahbörze2019

2019. december 03., kedd 09:30

Közmeghallgatás meghívó

kozmeghallgatas meghivo 2019

Az újság tartalma az alábbi linken, vagy a Gólya-hír menüpont alatt érhető el:

http://www.mesztegnyo.hu/index.php/mesztegnyoi-golyahir/vii-evfolyam-2019-ev

1. oldal / 19

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd