Mesztegnyő község honlapja

mesztegnyo kerekparut banner

Kézműves-napközis táborunkba az idén 40 gyermek jelentkezett. Az óvodás nagycsoportos korosztály ugyanúgy megtalálható volt a jelentkezők között, mint az általános iskola végzősei. A középiskolás közösségi önkéntes munkásaink - 14fő - sokat segítettek a hét során a szervezésben és a programjaink megvalósításában. 10 felnőtt szakmai segítő a kézműves foglalkozásokat vezette a hét során. Agyagozás – Sabján Vera, gyöngyfűzés, festés, rajzolás – Srébl-Győri Ivett, szövés – Horváthné Zsuzsa, fonás – Fehérné Rózsika, körmönfonás – Prokop Gizi, karmantyúzás – Kovács Luca, papírmunkák, illatzsákok – Farkas Vera, íjászat – Galambos Ferenc, ostorkészítés – Kesztyűs Attila, zászlókészítés, sportversenyek, erdei vasutazás, túravezetés a Boronka-melléki Tv. körzetben – Glatz Róbert, templom-kriptatúra – Panyi Antalné, múzeumi tárlatvezetés. Virslisütés, langallózás, felkészülés a záróműsorra. Versekkel, közös zenéléssel, tánccal, mesével, énekkel és jelenetekkel készültek a résztvevők a táborzáróra, ahova meghívtuk a szülőket, érdeklődőket ahol egy langallózásra is a vendégeink voltak.

Kiállítást is szerveztünk az elkészített kézműves termékekből, piknikhangulatot teremtettünk a házisütikből összeállított kínáló-asztalunkkal és egy közös, vidám fleshmob – Oláh Lili – koreográfiával búcsúztunk el az idei táborzárón egymástól. 

Mindenkinek köszönöm a segítséget, támogatást, a munkát, a gyerekeknek a részvételt, a sok vidám pillanatot és a szülőknek a sok-sok finomságot! 

Jövőre veletek ugyanitt! Szép nyarat mindenkinek!

Az újság tartalma az alábbi linken, vagy a Gólya-hír menüpont alatt érhető el:

http://www.mesztegnyo.hu/index.php/mesztegnyoi-golyahir/vii-evfolyam-2019-ev

2019. június 05., szerda 08:13

FELHÍVÁS ÉS VERSENYKIÍRÁS

felhivas retessuto verseny 2019

A teljes felhívás (pdf formátumban)  innét tölthető le!

Nevezési lap letöltése: ide kattintva!

Az újság tartalma az alábbi linken, vagy a Gólya-hír menüpont alatt érhető el:

http://www.mesztegnyo.hu/index.php/mesztegnyoi-golyahir/vii-evfolyam-2019-ev

2019. május 11., szombat 08:04

KÖSZÖNET!

Kedves Testvéreim, Segítőim!

Nagy öröm, hála és tisztelet ért Máltai csoportvezetőként 2019. április 27-én, a Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának 30. évfordulóján Pécsett, a Dél-Dunántúli Régió romjaiból felújított Janus Pannonius utcai székházában a régió közgyűlésén.
    Dr. Udvardy György egyházmegyés püspök úr áldotta meg a felújított épületet, áldást adott a felújítókra, a beruházást támogatókra, a benne élőkre, a Máltai Szeretetszolgálat dolgozóira, segítőire és a rászorulókra, támogatottakra.
    Nagy szükség van mindazokra az elhivatott emberekre, akik - ahogy Püspök úr fogalmazott – „Itt vannak ezen a területen és állják a harcot!”  Az elmúlt harminc esztendő alatt nagy változások történtek munkájuk során. Kemény helytállásuk kezdete óta jelentős, fontos eredményeket értek el a hit védelme és az elesettek segítése terén.
    Ezt a csodálatos felemelő feladatot központi vezetőink Kozma Imre atya, Győri Dani Lajos, a Dél-Dunántúli Régióvezetők Ifj. Csonka Pál, Jónás Gergely, munkatársaik, csoporttársaim, a falunk papja, polgármestere, alpolgármestere, falugondnoka, polgárőreink hathatós segítsége nélkül nem sikerült volna ilyen hatékonyan elvégezni. A csoportunk által támogatott emberek közreműködésével tudtam és remélem, hogy még tudom is egy ideig végezni vállalt feladatomat, amihez a Jóisten adott elég erőt.  Csak tovább kellett adnom!
    Itt e pár sorban szeretném megköszönni a már felsoroltaknak, valamint minden segítőmnek, hogy ezen a szép napon, áldott emlékű, a Dél-Dunántúli Régió első vezetőjéről elnevezett Szentgyörgyvári Károly díjban részesülhettem.  Ő nagyon sokszor meglátogatta falunkat, segített, amivel tehette – szép szóval, támogatással, adományaival az ínséges időkben.

Károly szavaival szeretném befejezni soraimat, melyet a felújított épület díszes ablakán is megörökítettek:

„Mindenkiben ott rejlik egy szikrányi rész a Teremtőből,
s annak szolgálni a legszebb, legizgalmasabb feladat!”

 Szentgyörgyvári Károly


Köszönettel, testvéri szeretettel és hálával!


Panyi Antalné
                               Mesztegnyői Máltai Csoport vezetője


Mesztegnyő, 2019. április 28.
      

 

 

 

Szerző: Tarján M. Tamás

  1. június 4-én írták alá a versailles-i Nagy-Trianon palotában azt a békediktátumot, mely területe kétharmadával megcsonkította a történelmi Magyarországot.
2019. május 10., péntek 05:38

Anyák napja – 2019. május 5.

Május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat. Mint már hosszú évek óta, az idén is együtt készültünk a település intézményeivel, civil szervezeteivel egy közös anyák napjára.

   Sajnos a rossz idő bezavart bennünket a Művelődési Házba, ami a fellépők számát is „megtizedelte”. Az ovis szereplők közül csak egy szem gyermek árválkodott a hűvös esős, szeles időben a nagyobbak között, de talán érthető is volt ebben a novemberi hangulatot idéző időjárásban.

2019. május 10., péntek 05:35

MESZTEGNYŐ - MÁJUS 1.

ERDEI VASÚT NAPJA

A Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány (1992) az ország területén akkor működőképes keskeny-nyomközű vasutak megmentéséért, azok felépítményeiért, a hozzájuk tartozó értékekért hozta létre Közművelődési Alapítványát, a 22 db keskeny-nyomközú vasútnak kijelölve egy-egy napot az esztendőben, amikor ezek a műszaki jellegű, ipari műemlékszámba menő értékek kiemelt figyelmet kapnak a szakma, a fenntartó és az utazóközönség részéről.

   Ehhez csatlakozott a Mesztegnyői Erdei Vasút is 1993-ban. Ennyi idő, már maga a történelem!

(Nagy öröm számomra, hogy ott lehettem a kezdeteknél is!)

1. oldal / 15

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés