Mesztegnyő község honlapja

mesztegnyo kerekparut banner

2017. október 26., csütörtök 10:41

A reformáció 500 éves évfordulójára emlékeztünk

Jámbor Szabolcs bibliaoktató volt a vendégünk Nagyatádról, aki a reformációról, a vallás folyamatos változásairól, és a bibliai történetek összefüggéseiről, azok értelmezéséről beszélt a hallgatóságnak.06

 

Lebilincselő előadásában, rengeteg új, érdekes információhoz juthattunk. Egy-egy ismert bibliai idézetet, történetet, az evangélium egy-egy részletét olyan megközelítésben ismerhettük meg, ami merőben más, újabb megvilágításba helyezte az eddigi ismereteinket. Kodály népzenei gyűjtésének idevágó dallamvilágából hallhattunk egy-egy darabot, és egy érdekes könyvbemutatónak is részesei lehettünk. Lehetőségünk nyílt a Károly Gáspár féle Biblia megtekintésére, sőt, akinek szüksége volt rá, meg is rendelhette azt!


Nagyon tetszett a beszélgetés a hallgatóságnak, így megkértem Szabolcsot, hogy egy-egy alkalommal – így az adventi várakozásban és az azt megelőző időszakban látogasson el hozzánk egy-egy alkalommal, megadva annak a lehetőségét, hogy lelkiekben is rá tudjunk hangolódni a kis Jézus eljövetelére, a karácsony misztériumára, titkára.
A következő beszélgetés tervezett időpontja november 23-a, csütörtök. Külön meghívóban szerepel!

Köszönöm a beszélgetést és a részvételt minden résztvevőnek!


Mesztegnyő, 2017-10-26

                            Kövesdiné Panyi Antónia

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés