Mesztegnyő község honlapja

pmfoto Mesztegnyo 2020

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos információk és rendelkezések

 

Részletek...

 

 


 

2018. október 16., kedd 13:45

Somogy Kincse – Megyei Értéknap – Kaposvár

A Nemzeti Művelődési Intézet Somogy Megyei Irodájától kaptunk felkérést arra, hogy Mesztegnyői is képviselje a somogyi értékeket ezen a rangos fesztiválon, a Somogy Kincse – Megyei Értéknapon, 2018. szeptember 7-én.

Így jutott el, és mutatkozott be Mesztegnyő – Bárdudvarnok, Buzsák, Ecseny, Gölle, Karád, Pogányszentpéter, Várda, és Vése településekkel együtt – a megyeszékhelyen, a Rippl-Rónai Múzeum és a Megyeháza udvarán berendezett Vígasságok Terén.

A somogyi értékek népszerűsítése volt a rendezvény fő célja, így találkozhattunk a megye kiemelkedő értékeivel, alkotóival és előadóival. Kiállítások, kézműves programok, és színpadi produkciók várták az érdeklődőket.

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy ott lehettünk és bemutathattuk értékeinket, valamint ízelítőt adhattunk munkánkból is. Réteskínálással, Honi Hagyományőrzőink Szüret-pinceszer című népi játékával színesítettük bemutatkozó sátrunkat, ami alatt a helytörténeti gyűjteményünk anyagából, Gólya-hír havilapunk megjelent számaiból, képeslapokból, szórólapokból, hűtőmágneseinkből is szemezgethettek, és láthattak egy szeletkét a kíváncsiskodók. Bemutattuk legnagyszerűbb épített örökségünket, a templom és zárda épületegyüttest, valamint egy hatalmas molinón az erdei vasutunkat is.

Köszönöm Korona Ferencné Margit néninek a kitartó segítséget és a Honi Hagyományőrzőknek a fellépést! Valamint minden segítőnknek a támogatást!

Mesztegnyő, 2018-10-15

                               Kövesdiné Panyi Antónia

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés

DMC Firewall is a Joomla Security extension!