Mesztegnyő község honlapja

pmfoto Mesztegnyo 2020

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos információk és rendelkezések

 

Részletek...

 

 


 

2018. november 23., péntek 05:35

Legidősebb Mesztegnyőiek köszöntése – Mesztegnyői Szépkorúak Bálja (2018.november 10.)

Évek óta a Mesztegnyői Önkormányzat az őszi szépkorúak bálján felköszönti a legidősebb mesztegnyői embereket is! November 10-én, szombaton került sor erre a rendezvényünkre, aminek az időpontját már tavaly leegyeztettem a zenészünkkel, Tislér Istvánnal.

   Az előkészületi időszakban kaptam egy lehetőséget, hogy ezzel az eseményünkkel csatlakozzunk a Nagybajomi „Alternaiv” Ifjúsági Egyesület által felajánlott pályázathoz, „Tájékoztató nőnap” címmel. A mi esetünkben az időskorúak munkaerőpiaci lehetőségeit, az élethosszig tartó tanulást, a társadalomban, családban betöltött szerepüket, a generációk közötti párbeszédet, a mentális, szellemi, testi egészségmegőrzés fontosságát jelentette leginkább. Ezekhez a témakörökhöz csatlakoztak előadóink, akik a saját szakmai területükön szerzett tapasztalataikat osztották meg a nagyérdeművel. Így hallhattuk Nagy László Péter polgármesterünket – Az idősek szerepe a település fenntartható fejlődésében, Nagyné Bakos Franciskát – Generációk párbeszéde, Kesztyűs Lászlónét – Az időskorúak számára igénybe vehető szolgáltatások. Urr Zoltánnét – Segítség minden élethelyzetben, Panyi Antalnét – Önkéntesség minden életkorban, Takácsné Szalavári Paulát – Munka és család összeegyeztetése a 21. században, Rázsits Veronikát – A nyugdíjasok munkerőpiaci szerepe, gyermekeik munkavállalásának segítése. Tisza Mónika – A Nagybajomi Család és Karrier Pont bemutatása, valamint Kövesdiné Panyi Antónia – A közösségi színterek szerepe az élethosszig tartó tanulás folyamatában, a közösségek megtartó ereje, szerepe településünkön - című gondolataikat foglalták össze és adták át tapasztalataikat a résztvevőknek.

   A rövid előadások között a HONI Néptáncosok, Molnár Jánosné Juliska néni, és a Nagybajomi Alternaiv Egyesület fiatal színjátszói köszöntötték előadásaikkal vendégeinket. Ezt követően a legidősebb mesztegnyői lakosok köszöntésére került sor. Előzetes megegyezés szerint az 1934-ig születettekre került sor ebben az esztendőben, szám szerint húszan voltak az ünnepeltek.

Hölgyek:

Bezzegh Sándorné

Bakos Istvánné

Vadál Istvánné

Várhegyi Mária

Lakos Sándorné

Suszter Józsefné

Nyakas Jánosné

Szántó Jánosné

Takács Imréné

Orbán Ferencné

Vass Lajosné

Jáger Imréné

Vanderer Ferencné

Urak:

Boncz János

Bíró József

Bakos László

Németh József

Farkas Imre

Nébli János

Tóth József

 

Kedves Mesztegnyői Legidősebbek! A Jóisten éltesse Önöket még nagyon sokáig szerető családjuk körében, erőben, egészségben, boldogságban!

Mindannyian virágot, apró ajándékot és emléklapot kaptak Nagy László Péter polgármester úrtól.

Az Alternaiv Egyesület jóvoltából az esténket egy bőséges hidegtálas vacsora gazdagította, amit külön szeretnék megköszönni az Egyesület vezetőségének. Meghívott vendégeinkkel – Gadány, Kelevíz, Tapsony - együtt, 100 fős létszámmal, fantasztikus hangulatot teremtettünk, persze a báli muzsikusunk segítségével. Büfé, tombolasorsolás, valamint a házi sütik kínálata mellett éjfélig tartott mulatságunk!

Szeretném megköszönni a rendezvényünk megszervezéséhez, megvalósításához nyújtott segítséget, támogatást minden előadónknak, résztvevőnknek egyaránt! Köszönet a süti és tombola felajánlásokért!

Hálás köszönet mindenkinek!

Remélhetőleg, ha az Isten is úgy akarja, jövőre találkozunk!

Mesztegnyő, 2018-11-22

 

                                                                                              Kövesdiné Panyi Antónia

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd