Mesztegnyő község honlapja

pmfoto Mesztegnyo 2020

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos információk és rendelkezések

 

Részletek...

 

 


 

2019. február 18., hétfő 21:28

Szent Donát napi pinceáldás – Nyitott pincék napja (2019.02.16.)

Talán tíz éve is van már, hogy a mesztegnyői szőlőhegyben hagyományteremtő, no és nem utolsósorban közösségépítő szándékkal elindítottuk a Szent Donát napi Pinceáldást - Nyitott Pincék napját. Évről évre egyre nagyobb számban csatlakoznak hozzánk a szőlőhegy és borospince tulajdonosok!

   Fantasztikus verőfényes tavaszi időben, reggel 9 órakor a Sósgát-puszta felőli bejárattól indultunk, majd végigsétálva az Öreghegyet, a kora délutáni órákban érkezett meg a csapat a Fölső-hegybe. Galambos Ferenc atyánk áldotta meg a pincéket, a tulajdonosokat és minden odalátogatót. Elhárítva a betegségeket, kártevőket, szélsőséges időjárást, rosszakarókat. A Tálos keresztnél és a II.vh-s áldozatok emlékhelyénél imával és koszorúzással emlékeztünk meg az itt történtekről, a valamikor hegyben élő családokról. Megcsodáltuk a tulajdonost váltott, felújított, szép borospincéket és örömmel láttuk, hogy egyre többen javítgatnak, újítgatnak régi présházaikon és a szőlőtelepítés is egyre gyakoribb a területünkön. Rengeteg finom falat, isteni pogácsák, házi burek, kacsamáj, házikolbászok, disznótoros kóstolók és jó borok mellett csodálatos napot töltöttünk el együtt. A szőlőhegyi túránkat egy hangulatos, jó nótázással zártuk mindenki megelégedésére.

   Köszönöm az aktív részvételt, a segítséget és a sok finomságot! Nagyon jó egészséget, további szép tavaszt, termékeny esztendőt kívánok szeretettel!

Mesztegnyő, 2019-02-18

Kövesdiné Panyi Antónia

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd