Mesztegnyő község honlapja
  • Meghívó

    Meghívó

  • Meghívó

    Meghívó

2019. május 10., péntek 05:38

Anyák napja – 2019. május 5.

Május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat. Mint már hosszú évek óta, az idén is együtt készültünk a település intézményeivel, civil szervezeteivel egy közös anyák napjára.

   Sajnos a rossz idő bezavart bennünket a Művelődési Házba, ami a fellépők számát is „megtizedelte”. Az ovis szereplők közül csak egy szem gyermek árválkodott a hűvös esős, szeles időben a nagyobbak között, de talán érthető is volt ebben a novemberi hangulatot idéző időjárásban.

  A családias hangulatú rendezvényen először gyertyát gyújtottunk azoknak az édesanyáknak, nagymamáknak, akik már nem lehetnek közöttünk. A fellépést a HONI Néptáncosok kezdték, majd Molnár Jánosné szavalata után a Ladi János Általános Iskola zenés, vidám összeállítása következett, amit Balogh Melinda pedagógus tanított be. Aztán Kósi Rebeka néptáncosunk önkéntes verselése következett. Petőfi Sándor: Anyám tyúkja című versét hallhattuk magabiztos, kedves, szép előadásban. A Honi Hagyományőrzők kettő dallal járultak hozzá az ünnep hangulatához. Majd ismét verset hallhattunk Stádinger Ferencnétől, aki saját költeményét szavalta el az édesanyáknak, nagymamáknak. A műsorunk végén ismét a HONI Néptáncos vették birtokba a terepet a Mezőföldi eszközös koreográfiát mutatták be nagy sikerrel közönségünknek.

   Szolid vendéglátással zártuk délutánunkat - szendviccsel, üdítővel vendégeltük meg a fellépőinket és a megjelent édesanyákat, nagymamákat, érdeklődőket!

Mindenképpen szeretném megemlíteni az édesapákat is ezen szép nap alkalmából, hiszen nélkülük nem lehettünk volna édesanyák, nélkülük nem lenne teljes a család intézménye sem, ami a boldog, teljes élet záloga!

Ezúton kívánok minden édesanyának, nagymamának, dédmamának, ükmamának nagyon jó egészséget, erőt, hosszú, boldog életet, a Jóisten hathatós támogatását! Hálásan köszönjük, hogy az anyaság mellett döntöttek!

Köszönet a résztvevőknek, felkészítőknek, segítőknek!

Mesztegnyő, 2019-05-09                                                                                            Kövesdiné Panyi Antónia

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés

Our website is protected by DMC Firewall!