Mesztegnyő község honlapja
  • Meghívó

    Meghívó

  • Jótékonysági bál

    Jótékonysági bál

  • Farsangolás kisvasúttal

    Farsangolás kisvasúttal

2019. december 14., szombat 19:40

Közmeghallgatás – 2019. december 5.

Minden esztendőben az Önkormányzatnak az év közbeni munkájáról beszámolási kötelezettsége van, amit ilyenkor év vége felé, december hónapban szokott megtartani!

December 5-ére esett a választása a Képviselő-testületnek.

A felújítás alatt álló Művelődési Házban – a házasságkötő teremben került sor a beszámolóra, amit kb. 50 fő mesztegnyői lakos tisztelt meg jelenlétével.

 

   Az Adventi ablakkalendáriumot meghirdetve, az ötödikei ablaknyitásra megkértem a Művelődési házban Pedig Viktóriát, hiszen ezen az estén úgy is ott tartózkodunk. „Ha már lúd, legyen kövér!”alapon. Így mindjárt egy karácsonyi közös énekléssel és verseléssel indítottunk, kellő hangulatot alapozva a közmeghallgatásnak.

   Nagy László Péter polgármester úr köszöntötte az érdeklődőket és megkérte a jelenlévő új képviselőket, hogy pár mondattal mutatkozzanak be a nyilvánosság előtt! Sajnos Dr. Bakos Richard egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni a közmeghallgatáson. Igazából az előző képviselő-testület által elvégzett feladatokról volt leginkább szó, hiszen októberig az Ő döntéseikre alapozva folyt az önkormányzati feladatellátás. Kár, hogy alig volt ott valaki közülük! A magam nevében megköszöntem az előző öt év közösen végzett, sok sikert és eredményeket hozó munkáját mindannyiuknak!

   Ezt követően Kövesdiné Panyi Antónia beszámolója hangzott el a 2019-es esztendőben történtekről. Érintve minden szakterületet, az elvégzett feladatokat, a Képviselő-testület, valamint az Önkormányzat Hivatala által végzett munkát. Az előző évekhez képest annyi változás történt a beszámolóban, hogy külön felkértem az önkormányzati intézményeink vezetőit, hogy legyenek kedvesek egy rövid összefoglalót készíteni éves munkájukról. A Ladi János Általános Iskola vezetője, Móriné Talián Gyöngyi – mivel az iskola már nem önkormányzati fenntartású – saját maga számolt be az elvégzett munkáról, tervekről. A végén - mint intézményvezető - a Faluház szakmai munkájának beszámolójára is sor került.

   Ezt követően kérdések, hozzászólások következtek, amelyekre Polgármester úr adott remélhetőleg kimerítő választ az érdeklődőknek.

A végén minden résztvevőnek áldott, békés ünnepeket kívánva bezárta a közmeghallgatást!

Köszönjük az érdeklődést és megtisztelő jelenlétet minden kedves mesztegnyői lakosnak!

Az új Képviselő-testület bízik abban, hogy az elkövetkező időszakban is, a falu lakosságával tovább együttműködve hasznosan, törekedve a szakszerűségre, az elvárásoknak megfelelve a többség megelégedésére vezethetjük, irányíthatjuk Mesztegnyő közügyeit!

 

Mesztegnyő, 2019-12-15                               Kövesdiné Panyi Antónia

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd