Mesztegnyő község honlapja
  • Meghívó

    Meghívó

  • Jótékonysági bál

    Jótékonysági bál

  • Farsangolás kisvasúttal

    Farsangolás kisvasúttal

2020. január 14., kedd 19:56

Adventi ablakkalendárium

Az adventi várakozásban hagyományteremtő szándékkal egy újabb „lélektől-lélekig”programot indítottunk útjára. A meghirdetés után voltak kételyeim a sikert illetően, de ahogy haladtunk előre a naptárunkban, hamar magam mögé dobtam őket!

   Magyarországon már pár éve elindult, - ha jól tudom Solymáron kezdték el – igazi hangulatos adventi lélekemelő közösségépítő tevékenységhez kaptam kedvet, amit szerettem volna megosztani a mesztegnyőiekkel! Azt hiszem, hogy sikerült is!

   December első napjától a szentestéig – 24 este, 24 ablak – önként jelentkezőkkel, minden estének más házigazdája volt. Az érdeklődők, házigazdák estéről estére – időjárástól függetlenül – ellátogattak egymáshoz megcsodálni a szépen feldíszített adventi ablakokat, rajtuk az aznapi dátummal. Egy kedves kézműves képeslappal megköszöntük a házigazdáknak a kedves vendéglátást és boldog ünnepeket is kívántunk egyben az ott lakóknak. Karácsonyi dalokkal, és gyönyörű versekkel – egy általam összeállított, 60 karácsonyi versből álló verseskötettel, amiből aztán választhatott a házigazda egyet – tettük még bensőségesebbé az estét.

 

   Sikerült bevonni intézményeinket, civil szervezeteinket is a körbe, aminek nagyon örültem, így részt vett a Művelődési Ház, az Iskola, az Óvoda, a Napsugár Lakóotthon, a Bárka Alapítvány és a Faluház is egy-egy adventi ablak elkészítésével. Harminc, negyven ember is összejött egy-egy alkalommal ezeken a szép estéken. Közösen énekeltünk, verseltünk, beszélgettünk, sokat nevettünk, aminek ugyancsak megvolt a maga varázsa!

   Az már csak hab volt a tortán, hogy mindenhol pazar vendéglátás fogadta lelkes kis csapatunkat! Finom sütik, pogácsák, illatozó forralt borok, teák, édességek és itt-ott még külön műsorszám is várta az érdeklődőket! Bors Zsófi még egyedi apró ajándékokkal is készült a hozzájuk látogatóknak. Láthattuk a Vörsi betlehemest Dolbert Timinél, hallhattuk Varga Boróka hegedűmuzsikáját a Jókai utcában valamint Szabó Réka unokahúgom harsonaszólóját a Béke utcában. Utolsó esténket a templomban tartottuk, amit Galambos Ferenc atya készített elő. Igazi fénypontja volt az adventi várakozásnak, ami után a karácsonyi kórusunk műsora és az éjféli mise következett!

Köszönet mindenkinek, - kiemelten a házigazdáknak - aki részt vett ebben a hangulatos, újkeletű megmozdulásban karácson y előtt, amikor amúgy is rengeteg tennivalója akad az embereknek!

Külön köszönöm Takácsné Verának és Barbinak a segítségét!

A szeretet hullámhosszán hangolódtunk lélekben a Megváltó érkezésére.

Szeretném, ha a sok helyi esemény mellett, ez a program is állandó lehetőségként állna a mesztegnyőiek rendelkezésére!

Minden kedves olvasónak békés, boldog, egészségben, sikerekben bővelkedő újesztendőt kívánok szeretettel!

Mesztegnyő, 2020-01-09                                                                             Kövesdiné Panyi Antónia

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés

DMC Firewall is a Joomla Security extension!