Mesztegnyő község honlapja

 coronavirus 0Általános tudnivalók a járványügyi helyzetről és intézkedésekről

 

Részletek...

 


 

csütörtök, 26 október 2017 10:53

Szüreti felvonulás Mesztegnyőn

   Évek óta októberben – hónap elején – került sor a szüreti felvonulásunkra és azt követő szüreti bálra. Ebben az esztendőben kicsit hátrébb került az aktuális dátum, - október 21. - leginkább a zenészhez Gazda Tamáshoz alkalmazkodva. Fantasztikus időjárás, ragyogó napsütés, elegendő lovas fogat, és a fiatalok hajlandósága is jónak ígérkezett. Már tavaly karácsony előtt elkezdtem egyezkedni a marcali illetőségű Magyar Jani bácsival, a lovas fogatosok egyik vezetőjével, hogy Mesztegnyőre mindenképpen jöjjenek ki az idén. Sajnos mesztegnyői illetőségű fogat ebben az évben sem volt a résztvevők között, Molnár Jenci éppen dolgozott ezen a hétvégén! Többszöri egyeztetés, no és a simogató, langymeleg vénasszonyok nyara, valamint a segítő szándékú támogatások mellett egy izgalmas, tartalmas, hangulatos felvonulást valósítottunk meg! Külön köszönet a marcali fogatosoknak, a mesztegnyői Polgárőr egyesületnek a kelevízi, és a hosszúvízi Önkormányzatnak, - a finom ételért, a bor és a pogácsa felajánlásért, a fotózásért, a kistraktoros, nagytraktoros kíséretért és a fuvarozásért.

09


    Délután egy órakor indult a menet Kelevízről, majd Hosszúvíz érintésével a mesztegnyői utcákat végigjárva, fél négy körül érkezett meg a Faluházhoz, bíró-bíróné párosunkkal - Mika Krisztián és Juhász Leila - a hintóban a menet élén. A kisbíró szerepet Insperger Ádám és Balogh Gábor felváltva töltötték be! A kocsikon a Honi táncosai, szülők és önkéntesek serege helyezkedett el, akik vidám nótázással, kiabálással festették alá a felvonulást. A nagyfiúk a borkínálást vállalták magukra, ahol az érdeklődő közönség várta őket az utcákon és a házak kapujában. A Faluház előtt sikerült a résztvevőkről egy hangulatos csoportképet készíteni, mert éppen ekkor értünk haza a Honi Hagyományőrzőkkel Lengyeltótiból, egy megyei művészeti találkozóról. Az udvaron már várta a csapatot a finom káposztás gulyás, amit Kiss János a Polgárőrök elnöke készített el. Minden résztvevőnek jutott bőven a finom ételből, a kelevízi asszonyok készítette sörkifliből és pogácsából. A kisebbek kihasználva a jó időt, szaladgáltak, a levél kupacokban ugráltak, a nagyobbak táncra kerekedtek, beszélgettek. A lovas fogatosok lassan hazafelé vették az irányt, hiszen már korán sötétedett, a „régi” táncosok kihasználva, hogy már régóta nem látták egymást, még sokáig táncoltak az udvaron kedvükre, no és a mi gyönyörűségünkre.
Este nyolc órától a Művelődési Házban bál várta a közönséget, amit a Polgárőr Egyesület szervezett, a bevételeiből az Óvodát is támogatva! Hajnalig táncolhatott, akinek bírta a lába!


    Minden résztvevőnek, szervezőnek szeretettel megköszönöm az aktivitást, a fantasztikus hangulatot, a segítséget és a támogatást!

Mesztegnyő, 2017-10-26

                                Kövesdiné Panyi Antónia

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés

DMC Firewall is a Joomla Security extension!