Mesztegnyő község honlapja

 coronavirus 0Általános tudnivalók a járványügyi helyzetről és intézkedésekről

 

Részletek...

 


 

péntek, 12 június 2020 08:09

Tavaszi litánia a mesztegnyői szőlőhegyen

Galambos Ferenc atya azzal az ötlettel keresett meg, hogy a szőlőhegyen, a hegyi keresztek mellett tarthatnánk egy-egy májusi litániát. Imádkozhatnánk ebben az aszályos időszakban csendes esőért, jó termésért, egészségért, sikeres esztendőért.

Én mindenképpen támogattam a tervet, hiszen a februári pinceáldás-nyitott pincék rendezvényünknek is nagy sikere van már több mint tíz éve és a hegygazdák közösségét is csak erősíti egy újabb szabadtéri program. Arról nem is beszélve, hogy a vírus miatti megszorító intézkedések, karantén, szigorú lakhelyelhagyási tilalom feloldása után, mindenkinek jól esik egy kis közösségi együttlét.

   Meghirdettük a Gólya-hír újságban és a facebookon, igaz így sem jutott el mindenkihez a híre! Ezek szerint az újságunkat sem olvassák el tüzetesen kedves olvasóink!

 

   Először a Fölső-hegybe érkezett meg Plébános úr, ahol a hegygazdák már érdeklődve várták. Örömmel tapasztaltam, hogy számos érdeklődő vett részt a közös imádságon. Először is áldást mondott atyánk a felújított Pitykos-keresztre, majd kértem, hogy ezután a kereszt a Mika-kereszt nevet viselje, hiszen nagy köszönettel tartozunk a csodálatos helyreállításért a Mika családnak!

A litánia végén még egy kis kínálásban is volt részünk, üdítővel, borral, pogácsával készültek Mikáék a szertartásra. Köszönjük szépen!

Majd megmásztuk a Vörös dombot – nagy lihegve – és a Tálos kereszt felé vettük utunkat. Ott is többen érdeklődve várták már az új eseményünket! Itt is imádsággal adóztunk, jó termésért, csendes esőért, egészségért, jó esztendőért az égiek felé. Majd Senoha Tibi bácsi invitált meg bennünket egy pohár borra. Én is készültem és egy jó adag fokhagymás-aludtejes pogácsát készítettem a résztvevőknek, ami addigra már éppen jól is esett mindenkinek.

Amiért nagy boldogság töltött el, hogy a rendezvényünkön már sok gyermek is részt vett szüleivel együtt! Igazi vidám, majális hangulatot teremtettek, öröm volt rájuk nézni!

A szertartások után még Tüttő Feriékhez kaptunk invitálást egy kis beszélgetésre, iddogálásra, majd hozzánk is meghívtam a csapatot egy szabadtéri szalonnázásra.

Nagyon jó hangulatban telt el a délután úgy, hogy a munkából senkit sem vettünk ki, hiszen három óra után kezdődött hegyi programunk! Megegyeztünk abban is, hogy október végén, amikor már a szüreti munkálatoknak és a betakarításoknak vége, egy hasonló, hálaadó közös szertartást is tervezünk a szőlőhegyre az ősszel!

Mindenkinek köszönöm a részvételt, segítséget, támogatást! Atyának az ötletet!!

Köszönöm Nagyné Bakos Franciskának, hogy, ha kis kerülővel is, de odaértek Páli Jocóval!

Mindenkinek szép nyarat, jó egészséget kívánok szeretettel!

Mesztegnyő, 2020.06.15.

                                                                                                                              Kövesdiné Panyi Antónia

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd