Mesztegnyő község honlapja

 coronavirus 0Általános tudnivalók a járványügyi helyzetről és intézkedésekről

 

Részletek...

 


 

hétfő, 30 november 2020 13:57

Tisztelt Mesztegnyői Szépkorúak!

Drága Időskorú Barátaim! Kedves Ismerőseim!

 

A 2020-as esztendő sajnos rengeteg változást hozott mindannyiunk életébe! Biztos történtek pozitív dolgok is körülöttünk, de a vírushelyzet miatt kialakult megszorító intézkedések átalakították a mindennapjainkat!

Az Önökét mindenképpen, hiszen a veszélyeztetett korosztályhoz tartoznak. Így fokozottan szükségük van az óvatosságra és az elővigyázatosságra, hogy elkerüljék ezt a kiszámíthatatlan, ismeretlen kórt, ami hamar véglegessé válhat a legyengült szervezet számára. Sok példa van már előttünk. Sajnos itt Mesztegnyőn is történtek súlyos, és bizony már halállal végződő fertőződések is!

Így hát arra kérem/kérjük Önöket kedves idősek, hogy a saját érdekükben tartsák be a megfelelő óvintézkedéseket, szabályokat, amelyekkel megelőzhető a baj! Persze ez nem csak az idősekre vonatkozik, hiszen a fiatalabb korosztályt sem kíméli a COVID-19!

   Az Idősek hónapja alkalmából az előző években megszokott rendezvényeink – művészeti bemutatóink, bál, előadások, bibliai beszélgetések, idősek napi megemlékezés az Óvodában, stb.. – a vírus miatt bevezetett óvintézkedések miatt, nagy bánatomra mind-mind elmaradtak. Így nyilvánosan nem tudtuk köszönteni Önöket, megköszönni a településünk, az itt élő családok életében betöltött szerepüket, jó egészséget, boldog, aktív éveket kívánva!

 

Higgyék el, hogy óriási szükségünk van még Önökre! A vidámságukra, a jóságukra, a tapasztalataikra, a tudásukra, a kedvességükre, a régi történeteikre!

És ezt tessék elhinni, nem udvariasságból írom le ide! Színtelen, íztelen, érzéketlen világ lenne itt Önök nélkül!

Az unokákkal, a fiatalabb korosztállyal eltöltött időt, a közös élményeket, emlékeket, a jobbnál-jobb finomságokat, az egymásra hangolódást, a közös titkokat, a cinkos szeretetet semmi sem pótolhatja egy kisgyermek életében – CSAK A NAGYSZÜLŐK ÉS A DÉDIK!

   Ugye tudják, hogy azok a gyermekek, akik nagyszülők körében nőnek fel, sokkal boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek felnőtt korukra! És azt biztosan érzik is, hogy azoknak a nagyszülőknek, akiket unokák vesznek körül, meghosszabbodik az életük és egészségesebbek maradhatnak idős koruk ellenére!

Ezért kérem Önöket, hogy Isten segítségével vigyázzanak magukra, de nagyon! Kellenek a boldog gyermekek és a boldog nagyszülők erre a testiekben és lelkiekben is „elsivatagosodó” világra!

Külön szeretettel köszöntök mindenkit, aki ebben az esztendőben kerek évfordulót ünnepelt! Természetesen hálával és köszönettel kívánok mindenki másnak is nagyon boldog születésnapot, erőt, egészséget, boldogságot, szerető családot, sok unokát, hogy így legyen kerek a világ – itt Mesztegnyőn mindenképpen!

Már Adventben vagyunk, és hamarosan kopogtat a Karácsony ablakunkon.

A Mesztegnyői Önkormányzat és a magam nevében áldott, kegyelemteljes, békés Ünnepeket és egészségben, erőben, boldogságban eltöltött újesztendőt kívánok szeretettel, öleléssel minden Szépkorú olvasónknak!

 

Isten tartsa meg Önöket sokáig!

Mesztegnyő, 2020. november 30.                                          

 

Kövesdiné Panyi Antónia

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés

DMC Firewall is a Joomla Security extension!